Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Academia Română a pus bazele unui Program de susținere a elevilor și studenților talentați, cu potențial cognitiv deosebit, care are în vedere identificarea, stimularea și promovarea tinerilor cu rezultate școlare excepționale.

Una dintre direcțiile prioritare ale programului Academia Română în dialog cu tinerii o constituie acordarea de burse.

Astfel, zece elevi olimpici,  din Braşov, Bucureşti, Câmpulung-Muscel, Cluj-Napoca, Drobeta Turnu Severin, Dorohoi, Fălticeni, Jibou şi Tulcea, au semnat recent contractele de acordare a bursei de merit din partea Academiei Române pentru anul școlar 2022-2023.

Evenimentul a avut loc în Aula Academiei, în prezența academicianului Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, și a membrilor Biroului Prezidiului.

Cu acest prilej tinerii olimpici au vizitat Academia Română, Muzeul memorial al Academiei Române, Biblioteca Academiei și expoziția „Tehnici fotografice. Unicate și rarități din colecția Bibliotecii Academiei Române“ organizată în Sala „Theodor Pallady“

Cei zece olimpici, beneficiari ai burselor Academiei Române pentru anul școlar 2022-2023, au fost selectați în urma unei competiții la care au participat 64 de elevi din toată țara.

Între cei zece bursieri ai Academiei Române se află și Narcis Daniel Axinia, din comuna Preutești, elev al Colegiului Național “Nicu Gane” din Fălticeni.

Narcis este președintele Consiliului Școlar al Elevilor de la CN Nicu Gane, remarcându-se până acum printr-o activitate școlară exemplară.

Bursele Academiei Române se acordă anual până la finalizarea studiilor de colegiu și/sau facultate.

Anual se analizează situația profesională și programele obținute de tinerii bursieri. În cazul în care rezultatele profesionale nu corespund exigențelor de performanță, bursa este anulată pentru anul imediat următor.

La finalizarea studiilor, Biroul Prezidiului Aacademiei Române și Consiliul de coordonare a programului bursier se vor implica în asigurarea unui loc de muncă în cercetare sau în învățământ, respectiv în cadrul unor companii care desfășoară activități în România.

Credit foto: Amalia Alexandru

About Author

ByB.P.