Home ACTUALITATE Ziua Cooperării Europene a îmbrăcat forma celei mai mari picturi murale din județul Suceava

Ziua Cooperării Europene a îmbrăcat forma celei mai mari picturi murale din județul Suceava

by A.S.
0 comment

Sub îndemnul #standwithukraine și din dorința de promovare a bunei cooperări a României cu Ucraina, Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava  s-a alăturat Programului Operațional Comun România – Ucraina.

Ziua Cooperării Europene a Cooperării Europene 2022, a fost marcată prin realizarea unei lucrări de artă murală contemporană, care să reliefeze solidaritatea cu cetățenii țării vecine, într-o manieră cât mai originală și creativă.

Pictura murală de mari dimensiuni a fost realizată pe fațada clădirii bibliotecii Colegiului Național ,,Mihai Eminescu” din Suceava, după lucrarea cu titlul ,,Păsările victoriei și ale libertății”, care aparține unei tinere de 15 ani din regiunea Odesa, Ucraina.

Prin intermediul lebedei și cocorului, pictura  dedicată Ucrainei și poporului ucrainean reflectă ideea de pace, iar soarele întărește convingerea că acest corp ceresc va răsări pentru cetățenii ucraineni și războiul se va finaliza.

Pe toată durata realizării acestei lucrări, Jandarmeria Suceava le-a fost alături inițiatorilor proiectului, asigurând condiții optime de siguranță atât pentru crearea operei, cât și pentru manifestările prilejuite de inaugurare.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705