Home ACTUALITATERegional Mănăstirea Slatina va intra într-un program de renovare cu fonduri europene

Mănăstirea Slatina va intra într-un program de renovare cu fonduri europene

by A.S.
0 comment

În această după-amiază, la sediul Ministerului Fondurilor Europene, au fost semnate 4 contracte de finanțare pentru renovarea a două biserici din lemn și a două mânăstiri din judeţul Suceava, în valoare totală de 6,5 milioane de euro.

La semnarea contractelor menţionate a participat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, şi o delegație a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Între cele două instituţii există un parteneriat pentru sprijinirea de proiecte de refacere de biserici și mănăstiri.

Va fi asigurată finanţarea pentru renovarea următoarelor obiective: Mănăstirea Slatina (în valoare de 2,75 milioane euro), Mănăstirea Arbore (2,75 milioane euro), Biserica de lemn din satul Colacu, comuna Fundu Moldovei și Biserica din lemn din Botoșana, ambele de câte 500.000 de euro.

“Este o continuare a sprijinului acordat monumentelor istorice din județul Suceava pentru consolidarea și păstrarea lor. Consiliul Județean Suceava se angajează prin acest parteneriat să promoveze rutele culturale ale bisericilor din lemn și ale mănăstirilor din județul Suceava.

Promovarea înseamnă organizarea de evenimente, organizarea de trasee turistice, distribuirea de materiale publicitare, pentru a crește numărul de turiști.

Dacă ne referim la Mănăstirea Slatina, Consiliul Județean a finalizat modernizarea drumului județean Mălini – Slatina și pregătește modernizarea care să lege Slatina de Gura Humorului prin Valea Moldovei. Pentru Mănăstirea Arbore, ctitorie a hatmanului Luca Arbore, Consiliul Județean Suceava a modernizat drumul care face legătura cu localitatea Arbore și pregătește organizarea de evenimente culturale pentru promovarea mănăstirii de la poalele Obcinei Mari.

Bisericile din lemn de la Colacu, Fundu Moldovei și de la Botoșana intră în circuitul bisericilor din lemn din judetul Suceava, atât de valoroase ca arhitectură și despre care s-a vorbit prea puțin în această perioadă. Promovarea mai înseamnă și organizarea de nunți tradiționale și alte evenimente culturale cu specific tradițional satului bucovinean, inclusiv pelerinaje”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean Suceava.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705