Home Local Schimbare majoră a Parcului “Prefecturii” din Fălticeni după derularea unui proiect cu finanțare europeană

Schimbare majoră a Parcului “Prefecturii” din Fălticeni după derularea unui proiect cu finanțare europeană

by A.S.
0 comment

Începând de miercuri, 19 octombrie 2022, Parcul “Prefecturii” (cunoscut și sub denumirea – Parcul 23 August) este închis publicului, pentru lucrări de modernizare arhitecturală și peisagistică.

Aceste lucrări fac parte dintr-un proiect integrat, cu finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020, care include reabilitarea Corpului B al Muzeului de Artă “Ion Irimescu” și reabilitarea Casei Memoriale “Mihail Sadoveanu”, investiții ajunse deja la final. Investițiile în modernizarea parcului se vor ridica undeva la peste 2,2 milioane de lei, sumă în care sunt incluse și cheltuielile neeligibile și partea de cofinanțare a municipalității.

Contractul de lucrări a fost semnat cu firma SYM RSC, iar durata execuției este de maxim 14 luni.

Faza organizării de șantier presupune și o parte sensibilă, cea a tăierii mai multor arbori, în special arbori bătrâni, care puteau reprezenta un pericol pentru siguranța populației, situație care a fost observată și în urmă tăierilor efectuate joi, 20 octombrie. Acțiunea are avizele necesare din partea factorilor de decizie.

Prin proiectul de amenajare peisagistică este prevăzută plantarea mai multor specii de arbori, arbuști și flori (arțar japonez, drăcilă, trandafir domnesc, pin de munte, cătină roșie, laur englezesc, salbă mare, etc). Teii la care se renunță acum vor fi înlocuiți, pe vechiul aliniament, cu alți arbori din specia tei pucios.

Vor fi amenajate trei zone de acces pietonal, o zonă de acces auto pentru lucrări de întreținere, loc de joacă pentru copii, zonă de parcare (pe latura dinspre noul spital), un foișor folosit și pentru diverse evenimente, aleile vor fi pavate, vor fi amplasate bănci și pergole, un nou sistem de iluminat, spațiile verzi (cu gazon) vor avea asigurate sisteme de irigație. De asemenea, va fi repusă în funcțiune fântâna arteziană și va fi amenajat un grup sanitar.

Ultima intervenție majoră în Parcul “Prefecturii” a avut loc în anii ’70.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705