Home Advertoriale Este legal să circuli cu anvelope tip all season?

Este legal să circuli cu anvelope tip all season?

by A.S.
0 comment

În ultimii ani, anvelopele all season au devenit foarte populare. Sunt tot mai des preferate de către șoferii care nu vor să investească în achiziționarea a două seturi de anvelope pe care să le schimbe apoi atunci când este necesar.

Odată cu popularitatea anvelopelor tip all season, au apărut tot mai multe mituri despre legalitatea acestui tip de anvelope. Drept urmare, de o perioadă acesta este subiectul principal a tot mai multor știri false care induc în eroare conducătorii auto și nu numai.

Pentru a le dezminți, am decis realizarea acestui articol în care ne propunem să răspundem la întrebarea: este legal să circuli cu anvelopele tip all season? Dacă și tu te întrebi asta, atunci ai ajuns la locul potrivit.

Sunt legale anvelopele tip all season?

După ce tot mai multe site-uri au distribuit știri false ce dezinformau spunând că anvelopele all season sunt ilegale, cei de la RAR au decis să vină cu clarificări. 

Conform RAR, în timpul sezonului rece poți folosi orice tip de anvelope, atât timp cât acestea sunt marcate cu literele M și S, indiferent de forma în care sunt menționate: M+S, M.S sau M&S. 

Altfel spus, toate anvelopele care au această mențiune ce face referire la noroi și zăpadă, pot fi folosite în siguranță pe timpul iernii, fără a exista riscul de a primi vreo sancțiune. 

Cu toate acestea, recomandarea noastră este să ai mereu în agenda telefonului numărul unei firme de tractari auto Falticeni, pentru orice eventualitate. 

Pot fi folosite anvelopele tip all season în siguranță?

Chiar dacă au fost multe voci ce au susținut clar și tare că folosirea anvelopelor tip all season poate aduce sancțiuni în timpul sezonului rece, adevărul este cu totul altul. Mai precis, aceste anvelope au fost concepute pentru a putea fi folosite în siguranță și mai ales într-un cadru legal, indiferent de sezon. 

Asta înseamnă că de regulă includ mențiunea M&S, mențiune ce face trimitere la noroi și zăpadă, aceasta fiind singura cerință a Registrului Auto Român pentru anvelopele dedicate sezonului rece.

Prin urmare, dacă te îngrijorează posibilitatea folosirii anvelopelor all season în timpul sezonului rece, atunci ar trebui să verifici dacă pe suprafața acestora apar literele M și S. Dacă acestea sunt prezente aici, atunci le poți folosi fără grijă. 

Dacă mențiunea M&S nu există și totuși le folosești în timpul sezonului rece, atunci este foarte probabil să ai nevoie de o platforma auto Suceava încă de la prima ninsoare.

Când se schimbă anvelopele?

În România nu există o dată clară care să ne oblige să schimbăm anvelopele de vară cu cele de iarnă. Conform celor de la RAR, folosirea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când drumurile sunt acoperite de zăpadă sau de polei. În caz contrar, nimic nu te obligă să folosești acest tip de anvelope.

Cu toate acestea, nu legile și sancțiunile ar trebui să te determine să folosești anvelope adecvate condițiilor climatice din sezonul rece, ci conștiința și conduita preventivă. Prin urmare, suntem de părere că jumătatea lunii noiembrie reprezintă momentul ideal în care ai putea lua în calcul schimbarea anvelopelor.

Asta deoarece începând cu acest moment, iarna poate veni oricând. Iar pentru că sigur îți dorești să poți circula mereu în deplină siguranță, este recomandată folosirea anvelopelor adecvate care să îți ofere siguranța în momentul deplasării.

Iarna este un sezon nu tocmai plăcut pentru conducătorii auto, deoarece carosabilul le poate pune foarte multe probleme. De aceea, este recomandat să ai mereu la dispoziție contactul unei firme de tractări auto Suceava, pentru a putea ieși ușor din impas ori de câte ori întâmpini probleme.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705