Home ACTUALITATE Prin lege vor fi stabilite dotările minime pe care trebuie să le ofere o locuinţă când este predată cumpărătorului

Prin lege vor fi stabilite dotările minime pe care trebuie să le ofere o locuinţă când este predată cumpărătorului

by A.S.
0 comment

Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, un proiect de lege prin care sunt stabilite dotările minime necesare pentru ca un apartament sau o casă să fie considerate locuibile.

Pentru cumpărătorul unei locuinţe, una dintre condițiile de bază pentru a beneficia de cota redusă de TVA (5%) la achiziția de locuințe este ca imobilul să fie, la momentul livrării, locuibil ca atare, conform Codului fiscal.

În prezent,legislația nu detaliază ce înseamnă, mai precis, că un apartament sau o casă „pot fi locuite ca atare”, ceea ce face ca Fiscul să ceară plata diferenței de TVA până la 19% (cota standard).

Pentru a beneficia de cota de TVA de 5%, cumpărătorul trebuie să aibă acces liber la locuință, să existe electricitate, apă potabilă și canalizare și să existe cel puțin un spațiu de odihnă, o bucătărie și o baie (fără să conteze dotările și gradul de finisare).

Proiectul va intra în vigoare în trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial, ulterior promulgării de către Preşedintele României, posibil înainte de finalul anului 2022.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705