Home ACTUALITATERegional Conferinţa preoţilor din Protopopiatul Fălticeni la Mănăstirea Sihăstria Râşcăi

Conferinţa preoţilor din Protopopiatul Fălticeni la Mănăstirea Sihăstria Râşcăi

În perioada 31 octombrie – 10 noiembrie 2022 vor avea loc ședințele cu preoții din cuprinsul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

by A.S.
0 comment

Seria conferințelor preoțești în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a continuat marţi, 1 noiembrie 2022, cu întâlnirea din Protopopiatul Fălticeni, la Mănăstirea Sihăstria Râşcăi.

Tema evenimentului a fost dată de specificul anului 2022 în Patriarhia Română, „Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și „Anul comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”.

Au participat toți clericii din cuprinsul Protopopiatului Fălticeni.

La ivirea zorilor s-a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica Mănăstirii Sihăstria Râșcăi cu hramul „Sfântul Ierarh Ioan de la Râșca și Secu” de către preoții Protopopiatului Fălticeni, sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, alături de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar, arhim. Paraschiv Dabija, vicar administrativ, și pr. Adrian Dulgheriu, protoiereu.

Detalii despre conferinţa preoţilor din protopopiatul Fălticeni puteţi afla din articolul publicat pe portalul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor – arhiepiscopiasucevei.ro

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705