Home ACTUALITATE Peste 380 de percheziții domiciliare efectuate de polițiști într-o singură zi inclusiv în judeţul Suceava

Peste 380 de percheziții domiciliare efectuate de polițiști într-o singură zi inclusiv în judeţul Suceava

by A.S.
0 comment

În această dimineață, la nivel național, efectivele Inspectoratului General al Poliției Române au efectuat 382 de percheziții domiciliare și 18 acțiuni operative, în baza mandatelor emise de magistrați, pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice, investigații criminale și transporturi.

Într-unul dintre dosare, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pun în aplicare 123 de mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și 19 județe ( Prahova, Brașov, Iași, Suceava, Botoșani, Tulcea, Constanța, Cluj, Timiș, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureș și Sălaj).

Perchezițiile sunt desfășurate într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe, distrugere și favorizarea făptuitorului.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2018, ar fi fost constituit, la nivel național, un grup infracțional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracțiuni de șantaj, având ca obiect domeniul jocurilor de noroc.

Prin acțiuni de șantaj membrii grupului ar fi urmărit eliminarea concurenței în acest domeniu, iar prin folosirea unor metode similare și întrebuințarea de acte de violență, aceștia ar fi împiedicat anumiți clienți, care realizau câștiguri însemnate, să intre în posesia acestora.

40 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale vor fi conduse pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705