Home Sport Din 2023 tinerii legitimați la cluburile sportive din Fălticeni ar putea beneficia de „Tichetul de sportiv”

Din 2023 tinerii legitimați la cluburile sportive din Fălticeni ar putea beneficia de „Tichetul de sportiv”

by A.S.
0 comment

Proiectul legislativ care instituie „Tichetul de sportiv” pentru copiii și juniorii ce participă, ca reprezentanți ai unui club sportiv, la competiții sportive oficiale naționale și internaționale a fost promulgat de preşedintele ţării.

Astfel, din 2023, aceştia vor putea beneficia lunar de un stimulent financiar în valoare de 150 de lei, sub forma unor bonuri de valoare, denumite tichete de sportiv.

Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege urmează să fie publicat în Monitorul oficial. Regulile pentru emiterea și acordarea tichetelor de sportiv vor trebui stabilite, în cel mult 30 de zile de la data intrării în vigoare a proiectului de față, prin hotărâre de Guvern.

Tichetele lunare de sportiv vor putea fi utilizate numai pe teritoriul României, pentru achiziția de articole și echipamente sportive specifice disciplinei practicate, pentru transportul sportivilor între localități, pentru achiziția de suplimente nutritive sau pentru recuperare medicală.

De exemplu, în Fălticeni, Clubul Sportiv Şcolar „Nicu Gane” are peste 260 de sportivi legitimaţi, mulţi dintre aceştia fiind medaliaţi în competiţiile naţionale de atletism, canotaj, volei, iar ACS Nada Florilor are sportivi medaliaţi la înot, canotaj şi tenis de câmp. Există însă şi alte cluburi sportive ai căror sportivi ar putea beneficia de „Tichetul de sportiv”.   

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705