Home ACTUALITATEInfo Expoziția “România – N.A.T.O.” de la parteneriat la alianță prezentată publicului din Fălticeni

Expoziția “România – N.A.T.O.” de la parteneriat la alianță prezentată publicului din Fălticeni

by A.S.
0 comment

În perioada 7-16 decembrie 2022, Biblioteca Municipală “Eugen Lovinescu” din Fălticeni găzduiește expoziția itinerantă “România – N.A.T.O.” de la parteneriat la alianță, a Muzeului Militar Național “Regele Ferdinand I”.

În organizarea evenimentului sunt implicate Asociația Cultul Eroilor “Regina Maria”- Filiala Județului Suceava și Asociația Militarilor Veterani, Veterani cu dizabilități Suceava, alături de Primăria Municipiului Fălticeni.

Vernisajul expoziției va fi organizat joi, 8 decembrie 2022, la ora 10, în spațiul de activități al Bibliotecii Municipale “Eugen Lovinescu”. După deschiderea evenimentului, publicul interest va putea viziona lucrările în spațiul expozițional de la subsolul Bibliotecii, ne-a informat coordonatorul expoziției, maistrul militar principal (rez.) Dumitru Davidel.

Foto-expoziția face o incursiune în istoria demersurilor României de integrare în Alianța Tratatului Atlanticului de Nord, începând imediat după căderea regimului comunist, cu structurile sale militariste. Tratează apoi aderarea României la N.A.T.O. și contribuția sa în cadrul Organizației ca membru cu drepturi depline, după cum și misiunile de interferență cu alte organisme internaționale: U.E., O.N.U., O.S.C.E.  

Expoziția a mai fost prezentată la Păiseni – Cornu Luncii, Colegiul Militar “Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc și Biblioteca Bucovinei “I.G. Sbiera” Suceava. În ultima parte a lunii decembrie (17-24 decembrie), foto-expoziția va ajunge și la Școala Gimnazială “Maria Cantacuzino” din Horodniceni.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705