Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Și anul acesta școlar 2022-2023, Proiectul de Actiune Comunitară ,,Visăm împreună la o lume mai bună” din cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară a fost încheiat încă din luna octombrie și are ca unități inițiatoare: Colegiul ,,Vasile Lovinescu” Fălticeni – coordonator prof. Fodor Oana Lucia, Școala Gimazială ,,Mihail Sadoveanu” Fălticeni- coordonator prof. Anechiforesei Lăcrămioara Elena și Colegiul Național ,,Nicu Gane” Fălticeni – coordonator consilier educativ prof. Pavel Daniela și prof. director adjunct Corbu Luminița, după o absență de peste 5 ani  reluându-se colaborarea pe voluntariat cu această unitate de învățământ. Unitate beneficiară este Grădinița Specială din Fălticeni – coordonator Amarie Mariana, profesor pentru învățământ preșcolar special.

În perioada 05-12 decembrie 2022 s-au derulat la nivelul Grădiniței Speciale o serie de activități înscrise în calendarul activităților de voluntariat din cadrul  Proiectului de Acțiune Comunitară  ,,Visăm împreună la o lume mai Bună”, activități desfășurate împreună cu cadrele didactice și elevii voluntari ai unităților școlare menționate și anume:

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități;

,,Daruri de Moș Nicolae, Vine, Vine Moș Crăciun! ” cu  ,,Târgul de Crăciun”Ediţia a IV-a, care  găzduieşte o expoziție de ornamente cu vânzare, în perioada 11-21 decembrie 2022 în incinta celor două colegii din proiect. Din fondurile adunate se vor achiziționa materiale didactice, jucării și jocuri educative, ce vor fi donate tuturor copiilor grădiniței, fiind necesare procesului intructiv / educativ / terapeutic.

Aceste tipuri de activități fac parte din domeniul activităților educative  extracurriculare, comunitare și umanitare și au ca scop cunoașterea muncii depuse cu copiii cu CES, socializarea și interrelaționarea cu ei, înțelegerea, sprijinirea prin egalitatea de șanse și nediscriminare, dezvoltarea sentimentului de dragoste și acceptare a aproapelui tău, deschiderea spre incluziune și integrare în viața comunității a tuturor copiilor cu dizabilități.

Jocurile comune, jocurile cu text și cânt, cântecele și colindele, pe care le-am cântat împreună au adus pe chipurile micuților de la grădiniță zâmbete, voie bună, bucurie și emoție interioară ca și  primirea de daruri –fructele, dulciurile și cărticele de colorat.

Mulțumiri în numele copiilor preșcolari pentru implicare tuturor cadrelor didactice și elevilor voluntari, donatorilor și părinților și le dorim să aibă parte de un Crăciun Fericit cu sănătate, bucurii nenumărate și Sărbători pline de magie alături de toți cei dragi!

Cu respect și considerație

Amarie Mariana – profesor Învățământ preșcolar special

Coordonator SNAC Grădinița Specială din Fălticeni

VEZI MAI MULTE IMAGINI (CLICK AICI)

About Author

ByB.P.