Home ACTUALITATE Recomandări ale Centrului INFOTRAFIC pentru siguranța participanților la trafic

Recomandări ale Centrului INFOTRAFIC pentru siguranța participanților la trafic

by A.S.
0 comment

Pentru siguranța participanților la trafic, în condițiile intensificării deplasărilor către diversele destinații de petrecere a Sărbătorilor de Crăciun, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorii auto să ia în considerare următoarele sfaturi:

– creșterea distanței de siguranță între vehicule;

– evitarea depășirilor riscante;

– planificarea cu atenție a traseului de parcurs și folosirea unor rute alternative;

– manifestarea respectului față de ceilalți participanți la trafic, semnalizând orice intenție de schimbare a benzii de circulație sau a direcției, după o asigurare corespunzătoare;

– pe autostrăzi, semnalizarea din timp a intenției de schimbare a benzii de circulație și conducerea cu atenție sporită. Nu folosiți banda de urgență!

– asigurarea că sistemele de climatizare şi dezaburire ale autovehiculelor sunt funcționale şi au o vizibilitate bună prin parbriz, lunetă şi geamuri laterale,

– echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă, dacă urmează să se deplaseze pe artere rutiere cu zăpadă, gheață sau polei.

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenția şi să traverseze numai prin locuri marcate și semnalizate corespunzător și după ce sunt siguri că o pot face în siguranță. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Informații în timp real despre restricțiile de trafic determinate de evenimente rutiere pot fi accesate de pe siteului oficial – http://www.politiaromana.ro – secțiunea INFOTRAFIC.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705