Home Sănătate Organizaţia Salvaţi Copiii intenţionează să sprijine în acest an Spitalul din Fălticeni cu echipamente performante pentru copii

Organizaţia Salvaţi Copiii intenţionează să sprijine în acest an Spitalul din Fălticeni cu echipamente performante pentru copii

3,5% din impozitul pe venit, sursă vitală pentru dotarea maternităților, secțiilor de Terapie Intensivă neonatală și a secțiilor de pediatrie.

by A.S.
0 comment

România înregistrează cea mai mare rată a mortalității infantile din Uniunea Europeană: 5,6 la mia de copii născuți vii, față de 3,3, media europeană. Mortalitatea maternă a crescut cu 60%, în 2021, față de anul precedent.

Sunt cifre îngrijorătoare transmise de Organizaţia Salvaţi Copiii, în contextul lasării unui nou apel pentru redirecţionarea a 3,5% din impozitul pe venit, sursă vitală pentru dotarea cu echipamente a maternităților din România.

Organizația Salvați Copiii România a anunţat în această săptămână că va intensifica în următoarele trei luni dotarea urgentă a secțiilor de pediatrie și neonatologie din țară pentru susținerea a 40 de unități medicale cu echipamente performante – ventilatoare de suport respirator, pulxoximetre și ecografe performante de monitorizare a sarcinii și nou-născutului.

Între unităţile medicale nominalizate pentru a beneficia de susţinerea Organizaţiei Salvaţi Copiii în anul 2023  se numără şi Spitalul Municipal Fălticeni.

Din anul 2010 și până în prezent, Organizația Salvați Copiii a dotat 107 unități medicale (secții de neonatologie, terapie intensivă neonatală, secții de pediatrie și Obstetrică-Ginecologie) din toate județele țării, cu peste 1.200 de echipamente vitale, investind peste 8.700.000 de euro. Doar în 2 2022, Salvați Copiii a dotat peste 50 de unități medicale cu echipamente performante, asigurând supraviețuirea și tratamentul adecvat pentru cel puțin 40.000 de copii.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705