Home Educație Activități de prevenire a traficului de persoane la Școala Gimnazială “Ioan Ciurea” Fălticeni

Activități de prevenire a traficului de persoane la Școala Gimnazială “Ioan Ciurea” Fălticeni

by Fălticeni Online
0 comment

În cadrul Săptămânii Județene a Nonviolenţei în mediul școlar, reprezentanţii Centrului Regional Suceava al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane au desfășurat activități de prevenire a traficului de persoane în cadrul Școlii Gimnaziale “Ioan Ciurea” din Fălticeni.

Elevilor claselor a VIII-a le-au fost diseminate informații și recomandări utile, în scopul prevenirii traficului de persoane și creșterea gradului de siguranță a copiilor.

Indiferent că este vorba despre intimidare verbală sau fizică, hărțuire sexuală, sau pedepse corporale, violența în școli este, din păcate, prezentă în viața cotidiană a elevilor. Violența în mediul școlar poate apărea atât între elevi, sau chiar și în raportul elev-profesor.

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală, este celebrată pe 30 ianuarie, reprezentând ziua în care s-a stins din viață Mahatma Gandhi (1869-1948), o personalitate ce a promovat pacea și nonviolența.

Mesajul acestui demers este: „Iubire universală, nonviolență și pace. Iubirea universală este mai bună decât egoismul, nonviolența decât violența și pacea decât războiul.”

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705