Home ACTUALITATEInfo Ia atitudine, spune stop violenței! Activități de prevenire a violenței în mediul școlar

Ia atitudine, spune stop violenței! Activități de prevenire a violenței în mediul școlar

by A.S.
0 comment

În perioada 30 ianuarie – 3 februarie 2023, polițiștii suceveni organizează o serie de activități suplimentare în contextul marcării Zilei Internaționale pentru Nonviolență în Școală.

Pentru marcarea zilei de 30 ianuarie – Ziua Internațională pentru Nonviolență în Mediul Școalar, activități pe linia prevenirii violenței fizice și psihologice au fost desfășurate în mai multe unități de învățământ de pe raza județului, prin implicarea polițiștilor de proximitate și a polițiștilor din structurile de ordine publică din mediul rural.

În cadrul activităților le-au fost prezentate elevilor, într-un limbaj adaptat vârstei, aspecte legate de noțiunea de bullying, tipuri de bullying, caracteristici ale agresorului/victimei.

De asemenea au fost formulate recomandări către elevi pentru a limita și stopa fenomenul de bullying, cum ar fi:

Dacă sunteți victime ale bullying-ului, cereți ajutor familiei, profesorilor și chiar autorităților! Nu rămâneți izolați! Este dreptul vostru să trăiți în mediu sigur!

Dacă sunteți martori ai bulllying-ului, nu rămâneți tăcuți! Poate vă este frică să nu fiți și voi victime dar ajutându-vă colegii veți da un exemplu bun. Nu uitați că majoritatea persoanelor sunt împotriva acestui comportament!

Dacă ați tratat pe cineva cu răutate, opriți-vă! Întrebați-vă de unde provine această furie și accesați ajutorul necesar. Gândiți-vă cum v-ați simți dacă cineva drag ar fi tratat în așa fel! Cereți-vă scuze și recâștigați respectul celorlalți!

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705