Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, zilnic sunt efectuate acțiuni cu efective sporite pentru prevenirea delictelor silvice și activităților ilicite în domeniul debitării, procesării și transportului materialului lemnos.

Activitățile organizate în cadrul Acțiunii ,,Scutul Pădurii” au dus la identificarea unor transporturi ilegale de lemn și a altor delicte silvice, fiind aplicate sancțiuni contravenționale și fiind confiscate cantități importante de material lemnos.

În urma verificărilor și controalelor din cursul zilei de 1 februarie, polițiștii au confiscat peste 60 metri cubi material lemnos și au dispus confiscarea unui ansamblu auto în valoare de circa  30.000 de Euro.

O patrulă din cadrul Postului de Poliție Râșca, în timp ce executa activități specifice pe raza de competență a identificat, parcat pe DJ155A, satul Buda, comun Râșca, un ansamblul rutier format din autoutilitară și semiremorca, având direcția de deplasare Slătioara – Râșca.

A fost identificat șoferul ansamblului auto, în persoana unui bărbat din municipiul Roman. Acesta a declarat că ansamblul de vehicule este încărcat cu rumeguș și așteptă să i se facă aviz.

P verificat prin aplicația informatică sumal 2.0 dacă pentru ansamblul rutier depistat există emis vreun aviz  de insoțire, rezultatul fiind negativ.  

Conducătorul auto a declarat faptul că a încărcat materialul lemnos din depozitul unei societăți și urma să i se elibereze avizul imediat ce v-a  scoate ansamblul rutier din curtea depozitului la drumul principal.

Față de motivarea conducătorului auto polițiștii au demonstrat faptul că între  locul  de unde ar fi fost încărcat materialul lemnos și locul unde a fost depistat  este o distanță de aproximativ 2 Km de drum județean (DJ155A).

În urma măsurătorilor efectuate s-a stabilit că în semiremorcă există un volum de 15,2145 m3 material lemnos.

Având în vedere cele constatate rezultă faptul că respectiva cantitate de 15,2145 m3 material lemnos este este fără proveniență legală.

În continuare, s-a solicitat sprijin de specialitate din partea Ocolului Silvic Râșca în vederea inventarierii materialului lemnos depistat la transport.

Față de cele de mai sus în temeiul art. 292 din Codul de procedură penală, polițiștii s-au sesizat din oficiu, cu privire la infracțiunea de ”transport cu orice mijloace de transport a materialele lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoțite de documente specifice de transport” faptă prev. de art. 68 alin. 21 din Legea 46/2008 a Codului Silvic, ce urmează a fi soluționat procedural.

Ansamblul rutier în valoare de 30.000 euro a fost indisponibilizat  și sigilat în curtea depozitului special amenajat gestionat de către IPJ Suceava.

Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare.

About Author

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura