Home ACTUALITATERegional Șoferi în stare de ebrietate opriți în trafic de polițiștii din Hârtop, Fălticeni și Preutești

Șoferi în stare de ebrietate opriți în trafic de polițiștii din Hârtop, Fălticeni și Preutești

Peste 500 de șoferi testați cu aparatele etilotest și drugtest.

by A.S.
0 comment

La sfârșitul săptămânii trecute, peste 100 de polițiști au acționat pe drumurile publice, în special în interiorul localităților și în zona unităților de alimentație publică pentru prevenirea evenimentelor rutiere și identificarea celor care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise. În cadrul acțiunilor au fost utilizate și aparatele Druger DrugTest 5000 intrate în dotarea polițiștilor, fiind efectuate testări pentru identificarea șoferilor care consumă substanțe interzise.

Nu s-au înregistrat evenimente rutiere grave.

Au fost testați cu aparatele etilotest și drugtest peste 500 de conducători auto și au fost identificați mai mulți șoferi care s-au urcat băuți la volan, în toate cazurile fiind întocmite dosare penale și dispunându-se suspendarea dreptului de a conduce.

Sâmbătă, 4 februarie 2023, la miezul nopții, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza Secției de Poliție Rurală 12 Preutești, polițiștii din cadrul SPR 12 Preutești, au oprit un autoturism ce se deplasa pe drumul județean DJ 208 din satul Hârtop.

Conducătorul auto nu a prezentat cartea de identitate și în urma verificărilor efectuate s-a constatat că este un bărbat de 32 ani și întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest etilometru, rezultatul testului fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a nivelului alcoolemiei în sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”,  care va fi soluționat procedural de către lucrătorii P.P. Hârtop sub îndrumarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

În seara de vineri spre sâmbătă, orele 23:20, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției municipiului Fălticeni, în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe D.J. 155A, pe raza localității Rîșca, au oprit autoturismul condus de un bărbat din comuna Mălini.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, recoltându-i-se probe de sânge la Spitalul mun. Fălticeni.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

De asemenea, în noaptea de duminică spre luni, polițiștii din cadrul SPR 12 Preutești, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza Secţiei 12 Poliţie Rurală Preuteşti au identificat un autoturism care a derapat şi a intrat în şanţul de pe marginea drumului comunal Osoi, comuna Vultureşti, iar în interior se afla o persoană în stare de ebrietate.

Procedându-se la controlul documentelor s-a constatat că șoferul este un bărbat de 26 ani din satul Siliştea, oraşul Liteni, care era incoerent în vorbire.

Conducătorul auto emana halenă alcoolică și a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0.86 MG/L alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și în acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705