Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 25/26 martie 2023, trecem la ora de vară!

În România, ora de vară este aplicată începând cu ultima duminică din luna martie și durează până în ultima duminică din luna octombrie.

Ceasurile vor fi date cu o oră înainte, iar trecerea la ora de iarnă se va produce la sfârșitul lunii octombrie, când ceasurile vor fi date cu o oră înapoi.

Este important de reținut că trecerea la ora de vară are loc la ora 3:00 dimineața, moment în care ceasurile sunt date cu o oră înainte, astfel că ora devine 4:00 dimineața.

Această măsură are ca scop economisirea energiei electrice prin folosirea mai eficientă a luminii naturale în perioada de vară, când zilele sunt mai lungi.

Istoria orei de vară în Europa începe în timpul Primului Război Mondial, când mai multe țări europene au introdus această practică ca o măsură de economisire a energiei.

De-a lungul anilor, utilizarea orei de vară în Europa a fost influențată de mai mulți factori, inclusiv de economia de energie, de nevoia de a coordona transportul și comunicarea între țări și de preferințele populației.

About Author

%d blogeri au apreciat: