Home ACTUALITATE Sute de șoferi testați pentru consum de alcool și droguri în primele zile ale vacanței de Paște

Sute de șoferi testați pentru consum de alcool și droguri în primele zile ale vacanței de Paște

Doi tineri din Vulturești s-au ales cu dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului.

by Fălticeni Online
0 comment

Polițiștii din cadrul IPJ Suceava desfășoară o amplă acțiune de prevenire și combatere a accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și droguri.

Acțiunea se desfășoară pe întreg teritoriul județului, având atât obiectivul de depistare a conducătorilor auto care aleg să conducă sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, dar și obiectivul preventiv, de a transmite participanților la trafic să conștientizeze pericolul la care se expun prin consumul de alcool sau droguri.

Sunt utilizate toate aparatele etilotest, etilometru și DrugTest Drager din dotarea IPJ Suceava, iar până la acest moment au fost testați peste 700 de șoferi.

Doar în prima zi de Paște au fost identificați mai mulți șoferi care au consumat alcool și s-au urcat la volan. În 7 dintre situații, în funcție de concentrația alcoolică în urma testării, au fost întocmite și dosare penale sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului ”.

Două astfel de situații au fost constatate în zona Fălticeni, pe raza Secţiei 12 Poliţie Rurală Preuteşti.

Duminică, la ora 20.20, polițiștii din cadrul SPR 12 Preutești, aflându-se în serviciul de patrulare au oprit pentru control pe DC pe raza satul Giurgești, comuna Vulturești, autoturismul condus de către un tânăr de 20 ani, din sat Giurgești.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,61 MG/L alcool pur în aerul expirat. Ulterior, cu consimțământul acestuia, a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Câteva ore mai târziu (04.01), polițiștii au oprit pentru control, pe DC pe raza Comunei Preutești, satul Preutești, autoturismul condus de către un bărbat de 21 ani, din comuna Vulturești.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,63 MG/L alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influenţa alcoolului”.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, polițiștii vă recomandă:

Nu vă urcaţi sub nicio formă la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise!

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente care afectează capacitatea de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau drogurilor comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice și droguri reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise, iar concentraţia în sânge depăşeşte limita legală! Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

Consumul de alcool și droguri constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

Nu uitați, comportamentul dumneavoastră are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705