Home ACTUALITATERegional Dosare penale întocmite şoferilor din zona Fălticeni în minivacanţa de 1 mai

Dosare penale întocmite şoferilor din zona Fălticeni în minivacanţa de 1 mai

by Fălticeni Online
0 comment

În perioada 28 aprilie –1 mai 2023, polițiștii din cadrul IPJ Suceava au desfășurat o  acțiune de prevenire și combatere a accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și droguri.

Acțiunea a avut atât o componentă operativă de identificare a celor care s-au urcat la volan după ce au consumat alcool sau droguri dar și o pronunțată componentă preventivă, de informare și responsabilizare.

Au fost utilizate toate aparatele etilotest, etilometru și DrugTest Drager din dotarea IPJ Suceava.

Până luni, peste 500 de șoferi au fost testați în cadrul acțiunii.

Şi în aceste zile au fost identificați mai mulți șoferi care au consumat alcool sau droguri și s-au urcat la volan, fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a substanțelor interzise”.

Șoferi identificați la volan sub influența alcoolului

Duminică, 30 aprilie, ora 22.10, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei au oprit pentru control pe str. Oborului din comuna Boroaia, autoturismul condus de către un localnic.

Pentru că șoferul emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,78 mg./l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru sâvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe ce va fi soluţionat procedural de către lucrătorii din cadrul PP Boroaia.

Vineri, 28 aprilie, ora 15.20, polițiștii din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei pe raza comuna Vadu Moldovei, satul Ioneasa, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat în vârstă de 56 ani, din aceeaşi localitate.

Conducătorul auto emana halenă alcoolică şi a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 1,65 mg./l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la sediul Spitalului Municipal Fălticeni unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

În aceeaşi zi, la ora 16.10, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier, aflându-se de serviciu pe raza satului Bărăști, comuna Boroaia, pe D.J. 155 B, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat în vârstă de 62 ani, din municipiul Fălticeni. Cu ocazia controlului conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au prelevat probe biologice în vederea stabiliri alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705