Home ACTUALITATE Fălticenenii se vor putea înscrie în programul Casa Verde Fotovoltaice în intervalul 29-31 mai 2023

Fălticenenii se vor putea înscrie în programul Casa Verde Fotovoltaice în intervalul 29-31 mai 2023

by Fălticeni Online
0 comment

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunţat o nouă sesiune a programului Casa Verde Fotovoltaice.

În funcție de regiunea în care locuiesc, persoanele interesate să-și instaleze sisteme fotovoltaice pentru generarea de energie electrică din surse total ecologice se pot înscrie în program din 19 mai până pe 26 iunie 2023.

Fiecare regiune are alocate trei zile pentru înscriere.

Pentru Regiunea Nord-Est, cu judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui, a fost alocată perioada 29 – 31 mai 2023.

“Având în vedere importanța programului din punct de vedere al politicilor de protecție a mediului și interesul major manifestat de către cetățeni, Administrația Fondului pentru Mediu a depus toate eforturile pentru simplificarea accesului persoanelor fizice la Program, prin elaborarea unei noi aplicații informatice. Anul acesta, persoanele fizice se vor înscrie personal în cadrul programului prin intermediul aplicației informatice, conform calendarului publicat pe site-ul instituției, fiind alocate câte trei zile lucrătoare pentru fiecare regiune, pentru a preveni un blocaj din cauza suprasolicitării aplicației informatice. Ne dorim ca programul să fie un real succes și să putem sprijini aproximativ 87.500 de gospodării în efortul lor de a-și reduce costurile cu factura la energie, pe lângă cele 55.000 sisteme aprobate în cele două sesiuni de finanțare organizate până acum.” a declarat președintele AFM, Laurențiu-Adrian Neculaescu.

Mai multe detalii puteţi afla din anunţul Administraţiei Fondului pentru Mediu.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705