Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Luni, 15 mai 2023, Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Preutești și Cornu Luncii, au intervenit cu șase autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Basarabi, comuna Preutești.

Incendiul a fost anunțat prin numărul unic de urgență 112 la ora 11.37.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperișul casei de locuit și la anexele gospodărești, clădiri corp comun. Construcțiile, majoritare din lemn, ardeau generalizat, iar flăcările erau propagate și la proprietatea învecinată, unde ardeau un fânar și o stivă de lemne.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un foc făcut în aer liber, pentru igienizare (ardere deșeuri vegetale). Deși focarul inițial se afla la o distanță de aproximativ 50 de metri față de construcții, din cauza vântului puternic (pe fondul codului galben), flăcările (jar sau scântei purtate de vânt) s-au propagat la clădirile majoritare din lemn.

Incendiul a fost lichidat la ora 13:40.

Au ars acoperișul casei de locuit și anexele gospodărești (un adăpost de animale și două magazii) pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați. La proprietatea învecinată au ars fânarul, pe aproximativ 15 metri pătrați, și circa 12 metri cubi de lemn pentru construcție (cherestea).

Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat două locuințe, un tractor, un autoturism și alte bunuri din cele două gospodării.

About Author

ByB.P.