Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Angajații din domeniul învățământului continuă greva generală. În ziua precedentă, sindicatele au informat că peste 150.000 de profesori și peste 70.000 de angajați din personalul didactic auxiliar și nedidactic s-au alăturat grevei.

Chiar dacă angajații s-au prezentat la serviciu în școli, activitatea lor a fost oprită. Situația se va menține în aceeași notă și marți, iar sindicaliștii prognozează că numărul protestatarilor va crește, întrucât colegii care nu au semnat pentru greva generală sunt înclinati să se alăture mișcării de protest.

„Advertizăm Guvernul României că, dacă nu se va implica serios în rezolvarea problemelor care au generat greva generală din sistemul de învățământ în perioada imediat următoare și nu va veni cu propuneri acceptate de membrii sindicatelor, angajații din domeniul educației sunt hotărâți să organizeze ample proteste pe străzi, în paralel cu greva generală”, au comunicat reprezentanții sindicaliștilor.

Ministerul Educaţiei nu ia în calcul îngheţarea anului şcolar, a declarat secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, la Radio Romania Actualităţi.

Acesta a explicat că, în toate scenariile luate în calcul la Ministerul Educaţiei, este luată în considerare o grevă de câteva zile, nu una de câteva săptămâni. El a spus că elevii nu sunt în pericol să rămână cu mediile neîncheiate.

About Author

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura