Home ACTUALITATE Greva generală continuă în peste 98.5% din unitățile școlare din județul Suceava

Greva generală continuă în peste 98.5% din unitățile școlare din județul Suceava

by Fălticeni Online
0 comment

La nivelul Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava, Greva generală a continuat și marţi, 23 mai 2023, într-un procent mai mare decât în ziua de luni.

În peste 98.5% din unitățile școlare din județ, unități în care există membri de sindicat, a fost Grevă generală.

„Deși există presiuni, mulți nehotărâți au avut curaj să lupte alături de noi. Felicităm colegii noștri de la Grădinița cu Program Prelungit ”Gulliver” Suceava și de la Școala Gimnazială Budeni care s-a alăturat Grevei Generale. Și la Școala Gimnazială Alexandru Lăpușneanu numărul greviștilor a crescut și va continua să crească”, se arată într-un comunicat de presă al Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava.

Miercuri, 24 mai 2023, la sediul FSLI din București va avea loc o ședință comună a liderilor celor două federații reprezentative din învățământul preuniversitar (FSLI și FSE Spiru Haret) la care sunt invitați să participe Prim-ministrul Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu – președintele PSD, Ligia Deca – ministrul educației, Marius Budăi – ministrul muncii și solidarității sociale și Adrian Câciu – ministrul finanțelor.

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava a solicitat Primăriei municipiului Suceava autorizarea ca în perioada 25 – 31 mai 2023, personalul din învățământ să își manifeste public nemulțumirile pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, Suceava.

„Dacă în școală nu suntem vizibili, atunci mutăm greva generală în stradă!”

You may also like

Lasă un răspuns

[script_82]

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705