Home Local Comemorarea eroilor fălticeneni de Ziua Înălțării Domnului

Comemorarea eroilor fălticeneni de Ziua Înălțării Domnului

by A.S.
0 comment

În ziua sărbătorii Înălțării Domnului, Primăria Municipiului Fălticeni a organizat două evenimente comemorative.

În colaborare cu Parohia “Adormirea Domnului”, în “Altarul Eroilor” din apropierea sediului administrației locale, a avut loc o slujbă de pomenire dedicată eroilor fălticeneni căzuți pe câmpurile de luptă în timpul Războiului de Independență și celor două războaie mondiale.

În semn de respect, au fost depuse coroane de flori din partea mai multor instituții, printre care: Primăria Fălticeni (primarul Cătălin Coman și viceprimarul Constantin Bulaicon), Prefectura Suceava (Claudia Nechifor), Consiliul Județean (vicepreședintele Vasile Tofan), SMSJ Fălticeni, Asociația Cultul Eroilor, partidele politice PSD și USR, precum și unitățile de învățământ Colegiul Național “Nicu Gane”, Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu”, Colegiul “Vasile Lovinescu” și Școlile Gimnaziale Al. – I. Cuza, Ion Irimescu, Mihail Sadoveanu și Ioan Ciurea.

În semn de respect și recunoștință față de eroi,  festivitatea s-a încheiat cu defilarea unei subunități de elevi de la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” și a unui ploton de pompieri de la Detașamentul de Pompieri Fălticeni.

Cel de-al doilea eveniment comemorativ a avut loc în Cimitirul Eroilor, cu sprijinul Parohiei Sf. Voievozi Grădini. După oficierea slujbei de pomenire de către preoții parohiei, reprezentanți ai Poliției Municipiului Fălticeni, Detașamentului de Jandarmi, Detașamentului de Pompieri și Poliției Locale au depus coroane de flori în semn de aducere aminte și recunoștință.

Garda la “Altarul Eroilor” și Monumentul din Cimitirul Eroilor a fost asigurată de cadre ale Detașamentului de Jandarmi Fălticeni.

MAI MULTE IMAGINI ÎN

GALERIE FOTO (Alex Săvescu – Fălticeni Online)

You may also like

Lasă un răspuns

[script_83]

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705