Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Cadrele didactice au participat marți, 6 iunie 2023, la un “Marș al tăcerii” pe străzile din municipiul Suceava în semn de protest față de condițiile de muncă din învățământ. A fost estimată o participare numeroasă. circa 3000 de persoane.

“Acțiunea de astăzi a fost un exemplu concret al determinării și solidarității noastre, iar prezența voastră a fost de neprețuit. Împreună, am arătat că suntem o forță care nu poate fi ignorată, o voce puternică, solidară care cere drepturile și respectul cuvenit. Faptul că ați luat parte la acest ”Marș al tăcerii”, manifestându-vă nemulțumirile și revendicările într-un mod pașnic și demn, ne face să fim cu toții mândri de noi, mândri de felul în care am ales să ne manifestăm mâhnirea”, le-a transmis profesorilor conducerea Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava.

Protestul va continua și miercuri, 7 iunie, când profesorii vor organiza o nouă acțiune în stradă, un marș “strategic și vocal”. Mijloacele acustice disponibile vor fi utilizate împreună cu pancartele și steagurile pentru a atrage atenția asupra nemulțumirilor lor.

Potrivit centralizării făcute de sindicatele din Învățământ și Educație, “SPIRU HARET”, 86,93% din totalul membrilor care au semnat referendumul pentru declanșarea grevei, adică 134.007 de membri de sindicat, au fost în grevă pe 6 iunie 2023. Aceasta reprezintă un semnal clar că profesorii din întreaga țară sunt nemulțumiți și că trebuie găsite soluții urgente pentru ca sistemul de învățământ să poată funcționa la capacitatea sa maximă.

Titlul sugestiv pentru acest articol ar putea fi: “Profesorii din Suceava continuă protestul: 98% dintre școlile cu membri de sindicat afectate”.

“Menționăm că procentele avansate astăzi de Ministerul Educației au fost raportate la totalul salariaților din învățământ, provocând confuzie în rândul membrilor de sindicat aflați în grevă. Solicităm Guvernului reluarea urgentă a negocierilor în interesul sistemului de învățământ.”

About Author

%d blogeri au apreciat: