Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Autoritățile au luat măsuri ferme într-un caz de cruzime față de animale, după ce o femeie din municipiul Rădăuți a sesizat incidentul. În seara de 11 iulie 2023, între orele 23:50 și 00:00, patru tineri cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani au ademenit o pisică și au aruncat-o cu putere, provocându-i răni grave.

În urma investigațiilor desfășurate de către polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, cu sprijinul Poliției Municipiului Rădăuți și a Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, s-a reușit identificarea și stabilirea identității celor patru persoane implicate, toți tineri din comuna Voitinel, județul Suceava.

De asemenea, s-a stabilit că autorul actului de cruzime este un tânăr în vârstă de 18 ani din comuna Voitinel, care a produs rănirea pisicii intenționat. Un medic veterinar de circumscripție a examinat animalul pentru a evalua starea acestuia.

În urma probatoriului administrat în cauza penală, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au dispus continuarea urmăririi penale față de tânărul de 18 ani din comuna Voitinel. Procurorul de caz a confirmat această măsură și, în consecință, suspectul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore și a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Suceava.

Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, iar după finalizarea acestora se va dispune o soluție procedurală corespunzătoare.

Conform Legii nr. 205/2006 republicată privind protecția animalelor, relele tratamente și agresiunile împotriva animalelor se pedepsesc inclusiv cu închisoare. Printre infracțiunile prevăzute de lege se numără folosirea animalelor sălbatice în spectacole de circ, uciderea și rănirea cu intenție a animalelor, schingiuirea acestora și organizarea de lupte între animale sau cu animale.

Autoritățile încurajează toți cetățenii să raporteze astfel de incidente și să fie implicați în protejarea și respectarea drepturilor animalelor.

About Author

%d blogeri au apreciat: