Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a anunțat că pensiile, indemnizațiile persoanelor cu dizabilități și alocațiile copiilor vor fi plătite anticipat, până cel târziu pe 11 august, în contextul minivacanței bugetare de apropierea zilei de 15 august. Pentru a evita întârzierile în efectuarea plăților, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a stabilit un calendar de plăți special pentru această perioadă:

Cei care își primesc pensiile prin mandat poștal vor fi plătiți de Poșta Română în intervalul 1 – 11 august. În același timp, cei care au cont bancar vor avea sumele alocate în conturile lor în zilele de 9 și 10 august.

Persoanele care beneficiază de indemnizații pentru persoane cu dizabilități vor primi plățile de la Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială pe data de 11 august, cu patru zile mai devreme decât termenul obișnuit. Astfel, cei care utilizează carduri bancare vor avea acces la bani începând cu data de 11 august, în loc de 15 august, iar cei care primesc indemnizațiile prin mandat poștal vor beneficia de acești bani începând din 11 august, în loc de 18 august.

În ceea ce privește alte drepturi, cum ar fi alocația de stat pentru copii și indemnizația pentru creșterea copilului, acestea vor fi plătite în intervalul 8 – 10 august.

Această decizie a Ministerului Muncii și Solidarității Sociale vine în urma anunțului de la finele anului trecut, când Guvernul a decis să ofere bugetarilor o minivacanță în jurul datei de 15 august, cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.

Astfel, pe lângă ziua liberă de marți, 15 august, care este acordată tuturor angajaților din România, bugetarii vor avea liber și în ziua de luni, 14 august, urmând să recupereze această zi ulterior. Această reglementare va oferi bugetarilor patru zile consecutive de odihnă, între 12 și 15 august 2023.

About Author

%d blogeri au apreciat: