Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Biblioteca Municipală “Eugen Lovinescu” din Fălticeni găzduieşte, în această perioadă, expoziţia de pictură “Mon Amour” a artistului plastic Mihail Gavril.

Pe simeze sunt expuse 31 de lucrări (acril, acuarelă şi ulei pe pânză). Multe dintre aceste lucrări se vor regăsi într-o epoziţie personală a artistului care va avea loc în ultima parte a acestui an la Bucureşti.

Expoziţia de la Fălticeni a fost vernisată pe data de 16 septembrie 2023, cu ocazia evenimentului cultural “Fălticeni – Mon Amour”, organizat de Club Rotary Fălticeni în parteneriat cu Primăria Fălticeni.

În cadrul evenimentului a fost lansat albumul de artă al pictorului Mihail Gavril, intitulat „Hotarul nevăzut”. Albumul a fost publicat de editura Karl Adolf Romstorfer, a Muzeului Național al Bucovinei, și este o ediție cartonată cu condiții grafice de excepție.

Expoziția lui Mihail Gavril include multe reprezentări ale clădirilor din Fălticeniul interbelic.

Despre această expoziţie au vorbit scriitorul Grigore Ilisei şi preotul Gabriel Herea, acesta din urmă punând accent pe „fenomenul Fălticeni” și pe importanța artei și culturii în construirea unei societăți.

Mihail Gavril a fost prezentat ca un artist care se adresează contemporaneității și posterității imediate prin lucrările sale artistice și tehnicile inovatoare utilizate.

Expoziția invitează privitorii într-o lume misterioasă, geometrică și conceptuală, care comunică multe despre percepțiile și trăirile artistului.

Evenimentul public dedicat vernisajului expoziţiei “Mon Amour poate fi urmărit integral pe canalul de YouTube – Fălticeni Online.

About Author