Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a dat startul unui nou concurs de admitere în școlile sale de poliție, jandarmerie, poliție de frontieră și pompieri. Sunt oferite 2.880 de locuri pentru cei care aspiră la o carieră în aceste domenii.

Proces de înscriere online

Cei interesați să participe la acest concurs au la dispoziție o perioadă de înscriere care începe pe 18 octombrie 2023, și se încheie pe 5 noiembrie 2023. Înscrierea se realizează exclusiv online.

Unitățile de recrutare au obligația de a posta pe site-ul oficial adresa de e-mail la care
se transmit cererile-tip de înscriere. Candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală

În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații trebuie să depună documentele
solicitate până la data de 24 noiembrie 2023.

Locuri disponibile și rezervări pentru minorități naționale

În această sesiune de concurs, sunt disponibile un total de 2.880 de locuri distribuite în mai multe școli de pregătire. De asemenea, 52 dintre aceste locuri sunt rezervate pentru minoritățile naționale.

1.340 de locuri la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina

300 de locuri la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan”- Cluj-Napoca

240 de locuri la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea

350 de locuri la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgășani

350 de locuri la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” – Fălticeni

300 la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldești.

Proba de evaluare a performanței fizice

Procesul de selecție pentru aceste școli de formare implică evaluarea cunoștințelor teoretice și a performanței fizice. Proba de evaluare a performanței fizice se va desfășura în perioada 7-13 decembrie 2023 și va avea loc în centre zonale special desemnate. Toți candidații trebuie să treacă această probă, care reprezintă un pas esențial în procesul de selecție.

Proba de evaluare a cunoștințelor

Candidații care trec cu succes proba de evaluare a performanței fizice vor fi programați pentru proba de evaluare a cunoștințelor, care va avea loc pe data de 16 decembrie 2023. Această probă acoperă diverse discipline. Este vorba despre: limba română, limbă străină (engleză sau franceză), legislația specifică Ministerului Afacerilor Interne și instituțiilor guvernamentale, educație civică și cetățenească. Capacitatea de analiză și sinteză, precum și raționamentul logic vor fi, de asemenea, evaluate în cadrul acestei probe.

Rezultatele și contestarea

Listele provizorii cu rezultatele obținute de candidați la probele de concurs vor fi publicate până la data de 17 decembrie 2023, ora 10:00. Candidații vor avea posibilitatea să depună contestații online la adresa de e-mail a unității de învățământ în termen de 24 de ore de la publicarea listei provizorii. Contestațiile vor fi soluționate în 48 de ore de la depunere.

Examinarea medicală

După finalizarea probei scrise, examinarea medicală a candidaților va avea loc în perioada 20 decembrie 2023 – 25 ianuarie 2024. Candidații care se încadrează în numărul de locuri disponibile vor trece prin această etapă în ordinea descrescătoare a notelor finale obținute în concurs.

Pentru mai multe informații cu privire la procesul de înscriere, recrutare și examene, vă invităm să accesați site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Interne, unde veți găsi un link specific pentru a vă ghida în acest proces important către o carieră în domeniul afacerilor interne.

About Author

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura