Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Cu o construcție finalizată într-un timp record, în decembrie 2022, Creșa “Sfânta Ana” din Fălticeni se pregătește să își înceapă activitatea de luni, 6 noiembrie 2023. După o perioadă de acreditare și pregătire, această instituție de învățământ timpuriu va oferi un mediu sigur pentru copiii din comunitate.

Pregătirile pentru deschidere au fost extrem de riguroase, inclusiv organizarea concursurilor pentru angajarea cadrelor didactice și a personalului auxiliar.

Conducerea instituției va fi asigurată de profesoara Mariana Amariei. Aceasta ne-a informat că toate condițiile necesare sunt îndeplinite și că toate activitățile specifice sunt stabilite pentru a asigura o funcționare eficientă încă din prima zi de activitate.

Cu o capacitate de 125 de copii repartizați în 7 grupe, Creșa “Sfânta Ana” va oferi servicii educaționale de înaltă calitate pentru cei mici. Pentru a marca începutul aactivităţii, preoții au oficiat o slujbă de binecuvântare vineri, 3 noiembrie 2023, în prezența personalului instituției, aducând binecuvântarea divină asupra acestui loc special.

Creşa de la Fălticeni este prima “creșă verde” din România. Aceasta nu doar că îndeplinește standardele ridicate de eficiență energetică, dar utilizează și energia solară pentru a produce agentul termic, contribuind astfel la reducerea amprentei de carbon și la promovarea unei atitudini prietenoase față de mediu.

Condțiile oferite în Creșa “Sfânta Ana” sunt excelente, de la confortul termic la dotări moderne, ambianța atrăgătoare.

Copiii vor sta la creşă între orele 7:30 și 17:30. Prima zi de funcţionare este programată pentru ziua de luni, 6 noiembrie. Pe lângă activităţile recreative specifice vârstei, copiii vor servi masa şi vor avea program de somn.

Creșa “Sfânta Ana” din Fălticeni marchează începutul unei noi etape în educația timpurie, oferind un mediu sigur, stimulant și ecologic pentru copiii din Fălticeni.

About Author