Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Astăzi, 22 decembrie, marcăm și 67 de ani de la trecerea în eternitate a poetului Nicolae Labiș. Într-un moment de comemorare care aduce laolaltă iubitorii de literatură și cei ce apreciază contribuția la patrimoniul cultural al României, rememorăm figura legendara a lui Labiș, un poet despre care mulți critici considerau că poartă în el mândria și spiritul renașterii naționale.

Istoria tumultoasă a poporului român din acea perioadă se întrepătrunde cu povestea zbuciumată a lui Nicolae Labiș, un veritabil urmaș al lui Eminescu, care, până la vârsta de 21 de ani, s-a impus ca lider al epocii sale.

Într-o seară de decembrie (9/10 decembrie), acum 67 de ani, Labiș a fost îmbrâncit sub roțile unui tramvai. S-a stins, câteva zile mai târziu, pe 22 decembrie. Moartea sa a rămas învăluită în mister și teorii, lăsând o amprentă adâncă în memoria colectivă.

Cu gândurile îndreptate către Nicolae Labiș, rememorăm astăzi nu doar o pierdere tragică, ci și moștenirea sa literară, care continuă să inspire generații întregi. Comemorarea sa reușește să aducă în noi nu doar tristețe, ci și mândrie pentru că națiunea română are resursele necesare pentru a perpetua spiritul și contribuția geniului literar al lui Nicolae Labiș.

Foto ilustrare articol: Margareta Labiș și sora sa Teodora Labiș, alături de bustul poetului Nicolae Labiș, expus în spațiul muzeal Grigore Ilisei (Biblioteca Municipală E. Lovinescu).

About Author

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura