Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Fălticenenii care călătoresc în Uniunea Europeană pot acum solicita cardul european de asigurări sociale de sănătate online, fără a mai fi necesară prezența fizică la autorități, pe site-ul www.cardeuropean.ro.

Înainte, cererile pentru cardul european de sănătate trebuiau depuse în scris la sediul casei de asigurări de sănătate, urmând ca acesta să fie trimis prin poștă în cel mult șapte zile lucrătoare.

Astfel, procesul a devenit mult mai simplu și mai accesibil, permițând solicitanților să obțină cardul fără a se deplasa sau a interacționa direct cu angajații instituțiilor de asigurări de sănătate.

Schimbările recente au determinat intenția CNAS de a modifica legislația pentru a permite depunerea cererii online, alături de formatul tipărit, pe site-ul https://www.cardeuropean.ro.

Cardul european de sănătate poate fi folosit doar pentru șederi temporare în statele membre UE, acoperind servicii medicale furnizate de sistemul de sănătate al țării respective, cu unele costuri suplimentare.

Este gratuit și valabil timp de doi ani, începând din martie 2019, și poate fi utilizat în afara României pentru servicii medicale care pot implica coplata, chiar dacă în țară acestea sunt gratuite.

About Author

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura