Home National A fost lansat Programul Național de Suport destinat copiilor în contextul pandemiei – „Din grijă pentru copii”

A fost lansat Programul Național de Suport destinat copiilor în contextul pandemiei – „Din grijă pentru copii”

by A.S.
0 comment

Scopul programului, lansat la sfârşitul lunii mai de Guvernul României, este să ofere soluții ca răspuns la efectele pandemiei  COVID-19 asupra copiilor în plan psiho-emoțional, dar și în raport cu riscurile de siguranță online și violența domestică.

Este primul program de această amploare dedicat exclusiv bunăstării copiilor din România.

Pandemia de COVID-19 a generat un impact pluridimensional asupra creșterii și dezvoltării copiilor. Studiile internaționale în domeniu, dar și analizele exploratorii realizate la nivel național indică o serie de efecte nocive asupra stării de bine a copiilor cu posibile repercusiuni pe termen scurt, mediu și lung.

Printre cele mai frecvente efecte ale pandemiei asupra copiilor, constatate și prin cel mai recent (mai 2021) studiu elaborat de Salvați Copiii România, se numără: anxietatea, anxietatea școlară, tulburări de comportament, depresia, tulburări de anxietate sau somn.

Programul va fi structurat pe două arii de intervenție: inteligență emoțională-managementul emoțiilor și siguranța copiilor și este coordonat de consilierul de stat din Cancelaria Prim-ministrului, Mădălina Turza.

 “Programul pe care l-am gândit și pe care îl lansăm azi vizează cele două mari vulnerabilități ale copiilor din timpul pandemiei: vulnerabilități apărute în plan psiho-emoțional și cele care au reieșit din riscurile asociate violenței domestice și online. Fie că vorbim de confruntare cu tensiunile din familie sau de cele cauzate de prezența excesivă în online a copiilor,  programul a fost gândit la nivel conceptual să le adreseze pe ambele. Alături de principalii actori guvernamentali și neguvernamentali am stabilit două direcții de intervenție.  În primul rând, avem în vedere un set de măsuri destinate managementului emoțional al copilului, prin dezvoltarea de resurse  pentru practicieni și beneficiari. Iar cea de-a doua componentă, care vizează siguranța copilului, presupune echiparea părinților și a altor actori implicați cu instrumente și informații în legătură cu violența la care sunt expuși copiii în ziua de azi. Îmi doresc ca toate materialele pe care le vom face să se adreseze și  persoanelor cu dizabilități”– a declarat Mădălina Turza, consilier de stat.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705