Home ACTUALITATE Atenţionare hidrologică pentru râurile din bazinele hidrografice Bistriţa, Moldova şi Suceava

Atenţionare hidrologică pentru râurile din bazinele hidrografice Bistriţa, Moldova şi Suceava

by A.S.
0 comment

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o atenţionare hidrologică cod galben, valabilă până marţi, 15 iunie 2021, ora 16.00.

Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Suceava (râurile din bazinele hidrografice Bistriţa, Moldova, Suceava), Covasna şi Braşov.

Atenţionarea a fost emisă având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore.

Nu scăpăm de ploi nici în următoarele două zile

Potrivit meteorologilor, marți și miercuri (15 și 16 iunie), în est și sud-est vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…50 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala și în celelalte zone, dar pe areale mai mici.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705