Controale pentru depistarea ilegalităţilor în domeniul achiziţiilor, prelucrării şi comercializării materialului lemnos

În perioada 9-11 iunie, echipe de control constituite din lucrători de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au desfăşurat acţiuni de verificare a unor agenţi economici din judeţul Suceava, care desfăşoară activitate legată de exploatarea, transportul, debitarea şi comercializarea materialului lemnos.

Acţiunea a vizat agenţii economici de pe raza judeţului Suceava despre care se deţineau date că săvârşesc ilegalităţi în domeniul achiziţiilor, prelucrării şi comercializării materialului lemnos cu scopul de a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului.

În cadrul acțiunilor au fost verificate 3 societăţi comerciale, fiind aplicate pentru neregulile constatate 7 sancțiuni contravenționale la Legea 171/2010 în valoare totală de 17000 lei. 

De asemenea, s-a procedat la confiscarea a 46,12 mc lemn material lemnos (cherestea rășinoase, lemn rotund rășinoase)  în valoare totală de 15.782 lei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *