Home Util Ploiele țin județul Suceava sub cod portocaliu la sfârșitul săptămânii

Ploiele țin județul Suceava sub cod portocaliu la sfârșitul săptămânii

by A.S.
0 comment

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în această dimineață, alte avertizări de vreme severă: ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică. Este vizat în continuare și județul Suceava, de această dată cu cod portocaliu.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 19 iunie, ora 10:00 – 19 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică

      În intervalul menționat, în jumătatea de est a ţării va ploua însemnat cantitativ şi vor fi pe alocuri şi manifestări de instabilitate atmosferică. În vestul Transilvaniei şi al Munteniei, în cea mai mare parte a Olteniei şi local în Banat şi zona de munte a Crişanei, după-amiaza şi seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, averse torenţiale, însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii şi grindină.
     În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 19 iunie, ora 12:00 – 19 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate:
 ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată

În județele Bacău, Vrancea, Vaslui, Galați, Brăila, Buzău, Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea și în zona de munte a județelor Suceava, Neamț  și Argeș va ploua abundent. În județele Mehedinți, Gorj și Vâlcea instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 19 iunie, ora 23:00 – 20 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică

      În intervalul menționat în Dobrogea, Moldova, estul Transilvaniei şi nordul Olteniei şi local în Muntenia, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.
      Notă: vremea se va menține în general instabilă şi la începutul săptămânii viitoare, în special în zonele montane.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 19 iunie, ora 23:00 – 20 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate:
 ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată

      În județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea şi zona de munte a judeţului Buzău va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.
      Ploi local abundente vor fi şi în Dobrogea, precum și în celelalte judeţe din Moldova şi din estul şi nord-estul Munteniei.


          

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705