Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Prefectura Suceava a anunțat că, în contextul manifestărilor meteo-hidrologice curente din județul Suceava, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava a înregistrat 6 intervenții pentru evacuarea apei din gospodării.

Două intervenții au avut loc în Vicovu de Sus, o intervenție la Brodina (a intervenit Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență) și încă trei la Putna (intervenții ale Detașamentului de Pompieri Rădăuți și ale Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus).

Până în seara zilei de duminică, 20 iunie, este în vigoare o vertizarea meteorologică emisă de Administrația Națională de Meteorologie de ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată.

“La nivelul unității, capacitatea operațională este crescută gradual, în funcție de situațiile din teren, astfel încât să asigurăm eventualele misiuni cu forțele și mijloacele necesare”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, locotenentul Alin Găleată.

Recomandări ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Bucovina” Suceava pentru perioada ploioasă:

Deoarece pe perioada manifestării fenomenelor meteorologice există riscul producerii unor inundații locale, solicităm cetățenilor să respecte următoarele recomandări:

  • curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale;
  • rugăm cetățenii să nu arunce la întâmplare gunoaiele menajere și resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile/canalele de colectare a apei;
  • urmăriți cu atenție evoluția situației hidrometeorologice din zona dumneavoastră și avertizările autorităților;
  • ascultați recomandările autorităților locale și județene privind modul de comportare premergător/pe timpul/după producerea fenomenelor meteorologice;
  • construiţi bariere pentru a opri pătrunderea apei în casă în caz de inundaţie;
  • pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca pe timpul căderilor de grindină și vijeliilor să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, să parcheze autoturismele în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate;
  • în cazul unei situații de urgență reale, solicităm cetățenilor să anunțe de îndată evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute și prin intermediul platformei fiipregatit.ro și al aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

About Author

ByB.P.