Profesorul Vasile Nistoreasa a fost declarat post-mortem „Cetăţean de Onoare” al municipiului Fălticeni

Consiliul Local Fălticeni a adoptat în această săptămână un proiect de hotărâre prin care primarul Cătălin Coman a propus acordarea, post-mortem, a titlului de „Cetăţean de Onoare” al municipiului Fălticeni regretatului profesor Vasile Nistoreasa.

Diploma care certifică acordarea titlului de „Cetăţean de Onoare” va fi înmânată familiei celui omagiat, în cadru festiv , vineri, 25 iunie, cu ocazia manifestărilor prilejuite de redeschiderea Bibliotecii Municipale „Eugen Lovinescu”.

Profesorul Vasile Nistoreasa s-a născut pe data de 15 decembrie  1938, la Boroaia.

O viață dedicată culturii fălticenene. Din 1967 și-a desfășurat activitatea la Fălticeni.

Dintre multele sale responsabilități în domeniul culturii locale, ne amintim că a fost director al Casei de Cultură, muzeograf la Casa Memorială “Mihail Sadoveanu”, director al Bibliotecii Municipale “E. Lovinescu”.

A colaborat la publicațiile: Zori Noi, Cronica, Scânteia tineretului, Îndrumătorul cultural, Crai Nou, Opinia Fălticeneană.

S-a numărat între inițiatorii cenaclului ”Eugen Lovinescu” (1968) și ai revistei ”Interferențe” (1977).

De asemenea, a fost redactor – responsabil al Centrului local de radioficare (1967-1970).

Dragostea şi respectul pentru personalităţile oraşului Fălticeni au fost cuprinse în cartea „Fălticeni – Repere în timp”, publicată în anul 2007. Cartea reprezintă un document de referinţă pentru documentaristica oamenilor de seamă ai urbei.

S-a stins din viață în anul 2015, pe data de 29 mai.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *