Home Educație Experiențe profesionale de succes pentru elevi suceveni, prin Programul Erasmus +

Experiențe profesionale de succes pentru elevi suceveni, prin Programul Erasmus +

by A.S.
0 comment

De curând s-a încheiat cea de a doua mobilitate externă realizată în cadrul  Proiectul Erasmus+, KA1-2018, cu titlul: ” +ElectroEurocompetenţe Profesionale la elevi VE, prin programul Erasmus+”.

Acest proiect, implemententat la nivelul județului Suceava, în parteneriat intern și extern, de către coordonatorul de consorțiu Asociația Școlară Suceveană pentru Educație și Dezvoltare/ASSED, răspunde  nevoii de formare  profesională a elevilor de liceu de la profilul tehnic, în corelație cu cerințele de ocupare în domeniul electric si electronic la nivel local și național.

Grupul de participanți în cele două mobilități externe de formare profesională, organizate în Granada –Spania în 2019 și 2021, a cuprins 30 de elevi, selectați prin concurs, de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni , Colegiul Tehnic, „Petru Musat”, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” din Suceava.

Condițiile pandemice și măsurile de asigurarea a sănătații elevilor participanți, a făcut ca a doua mobilitate să fie amânată cu un an, astfel că, acesta s-a deșfășurat de curând în condiții de siguranță maximă pentru elevi, în perioada 5-19 iunie2021.

Organizatia de formare profesională parteneră, Fundacion Laboral de la Construccion din Granada-Spania, a oferit un program de formare profesionala la standarde de calitate superioare.

Elevii au participat la activități teoretice, acumulând noi cunoștințe de specialitate, dar mai ales au fost implicați în activități practic-aplicative, reușind să realizeze circuite electrice, echipamente electrice, montaje de echipamente electronice,  echipamente pneumatice, aparate și echipamente automate, unele dintre aceste fiind utilizate în spațiul casnic, dar și în companii industriale.

Totodată, elevii au realizat măsurători pentru parametrii tehnici, care asigură funcționarea optimă a acestora echipamente, folosind AMC de ultimă generatie și au folosit aplicații ale unor programe de proiectare în acest domeniu.

Acumulând zi de zi noi cunoștinte și competente practice din acest domeniu profesional, la finalul stagiului, la activitatea de evaluare finală, elevii au demonstrat practic acest lucru, primind din partea organizațiilor partenere aprecieri pozitive pe lângă Certificatul Europass Mobility si Certificatul de participare, certificate care oferă  elevilor  noi oportunități la ocuparea unui loc de muncă la finalizarea liceului, fie la nivel local cât și european.

Am fost surprinși să constatăm că în doar două săptamâni, am învățat atât de multe lucruri noi în domeniul nostru de calificare. Metodele de lucru ale profesorilor  pe care i-am avut, sunt oarecum diferite de cele ale profesorilor nostri si chiar dacă foloseam o limbă străină de comunicare, înțelegeam tot ceea ce ne explica și mai ales, ne lăsa pe noi să găsim soluții la problemele pe care le întâmpinam în realizarea și funcționarea optimă a montajelor electrice si electronice”, spune Robert, unul dintre elevii participanți.

Pe langă acesta exerientă profesională pozitivă, elevii au avut ocazia să admire frumosul orașul Granada, cu obiectivele și valorile culturale unice în lume, cum ar fi complexul de palate si grădini al  Alhambrei, cartierul Albaicín cu Mirador de San Nicolas, Catedrala Santa María de la Encarnación, Palacio de Carlos Quinto, Science Park.

Vizitele culturale istorice și turistice au continuat și în renumitul oraș Malaga cu obiectivele sale culturale și istorice, elevii având chiar șansa de a simți plaja fierbinte scaldată de apele limpezi ale Mării Mediterane.  

Pentru elevii participanți acestă experientă profesională și personală, le va fi utilă în viitoarea carieră profesională, dar, poate fi și o ”lecție de viață” pe care nu o vor uita ușor, declară prof. Olguța Popa, coordonatorul acestui proiect.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705