Home ACTUALITATERegional S-a stins din viață colonelul în rezervă Constantin Avădanei, originar din Fântâna Mare

S-a stins din viață colonelul în rezervă Constantin Avădanei, originar din Fântâna Mare

by A.S.
0 comment

Colegii din promoția 1972 a Liceului Teoretic nr. 2 Fălticeni, aduc un ultim și pios omagiu, distinsului lor coleg, celui care a fost un exemplu de omenie, de demnitate și profesionalism, de adevărat patriot, militar de carieră, lector universitar, doctor inginer, publicist, redactor la Radio TV Unirea, Președintele Delegației Centenar Marea Unire, la evenimetele organizate în luna mai 2018 la Viena

Col. (r) lect. dr. ing. CONSTANTIN AVĂDANEI

Cel pentru care iubirea de neam și țară a constituit un adevărat ideal de viață, un model esențial, demn, înălțător și curat ca apa cea pură ce se scurge din izvorul obârșiei sale.

Vineri, 9 iulie 2021, trupul neînsuflețit va fi depus lângă cel al soției sale, în cimitirul di localitatea Geoagiu Băi, județul Hunedoara.

Bunul Dumnezeu să te ierte și să te aibă în Paza Sa. Drum lin spre înaltul cerului!

Constantin Avădanei s-a născut în anul 1953, în localitatea Fântâna Mare. Absolvent al Liceului Teoretic Fălticeni, apoi al Facultății de Mecanică a Academiei Tehnice Militare.

Doctor în științe inginerești; carieră militară în Departamentul Înzestrării Armatei României. Lector universitar la Academia Tehnică Militară.

A publicat peste 80 de studii și articol în reviste de specialitate pe teme de inginerie tehnică militară, la sesiuni de comunicări științifice cu caracter internațional.

Colaborări la reviste de cultură și ziare online, la emisiuni de radio centrale și locale. A fost redactor – șef al postului RADIO TV Unire din Viena. Președintele Grupului de inițiativă “Centenar Marea Unire – Alba Iulia – 2018”.   

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705