Home ACTUALITATE Elevii jandarmi de la Fălticeni au sărbătorit Ziua Imnului Naţional al României

Elevii jandarmi de la Fălticeni au sărbătorit Ziua Imnului Naţional al României

by A.S.
0 comment

În fiecare an, pe 29 iulie, este sărbătorită Ziua imnului naţional al României.

Esta data la care, în anul 1848, ”Deşteaptă-te române!”, simbol al unităţii Revoluţiei Române, a fost cântat pentru prima dată oficial, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.

Ziua imnului naţional al României a fost instituită în anul 1998, prin Legea nr. 99/1998, care prevede că această zi va fi marcată de către autorităţile publice şi de către celelalte instituţii ale statului, prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative cu caracter evocator şi ştiinţific, în spiritul tradiţiilor poporului român, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.

Joi, 29 iulie 2021, versurile imnului naţional au fost rostite cu solemnitate şi de elevii şi cadrele Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni,

Ziua a debutat într-un cadru solemn cu arborarea drapelului, intonarea Imnului național și prezentarea importanței și semnificației acestui simbol.

În același context două subunități de elevi au participat, în Piața Tricolorului din municipiul Suceava, la ceremonia publică de intonare a Imnului național al României.

VIDEO: Imnul naţional al României intonat de elevii SMSJ Fălticeni

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705