Home Sănătate Din această lună, judeţul Suceava dispune de un echipaj SMURD de Terapie Intensivă Mobilă în program non-stop

Din această lună, judeţul Suceava dispune de un echipaj SMURD de Terapie Intensivă Mobilă în program non-stop

by A.S.
0 comment

De miercuri, 1 septembrie 2021, județul Suceava dispune, 24 de ore din 24, de echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă.

Operaționalizarea echipajului SMURD TIM, în program non-stop, a fost posibilă, în principal, datorită aportului unor medici rezidenți în medicină de urgență, din cadrul Unității de Primire Urgențe Iași.

Echipajul care intervine pe această ambulanță este compus din doi pompieri paramedici, un medic urgentist (sau un rezident în medicină de urgență anul 4 sau 5) și un asistent medical.

Ambulanța SMURD TIM intervine cu prioritate la cazurile critice, la accidentele rutiere grave sau la persoanele aflate în stare de inconștiență.

Pperaționalizarea echipajelor SMURD în județul Suceava, încă din anul 2008 (SMURD TIM în anul 2013), a reprezentat o nouă și importantă etapă în diversificarea misiunilor încredințate Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava.

Dacă la începutul procesului de operaționalizare a echipajelor SMURD, în județ, ISU Suceava dispunea de numai 61 de subofițeri pompieri cu pregătire paramedicală, în prezent, numărul acestora a ajuns la 249. Dintre aceștia, 63 au absolvit și cursurile modulului de extindere a competențelor de prim ajutor calificat.

Cetățenii județului Suceava beneficiază, în prezent, de intervenția a 10 echipaje de prim ajutor calificat (ambulanțe SMURD B2), un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă (ambulanță SMURD C1) și un echipaj care încadrează Autospeciala pentru Transport Personal și Victime Multiple (ATPVM).

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705