Home Sport Andreea Borșa, de la ACS Șomuz Fălticeni, este prima pugilistă din zona Fălticeni medaliată la un Campionat Național de Box!

Andreea Borșa, de la ACS Șomuz Fălticeni, este prima pugilistă din zona Fălticeni medaliată la un Campionat Național de Box!

by A.S.
0 comment

O tânără din Cornu Luncii este prima pugilistă din zona Fălticeni medaliată la un Campionat Național de Box!

Performanța a fost realizată în competiția rezervată junioarelor, la Năvodari, de Andreea Borșa.

În vârstă de 16 ani, Andreea Borșa este eleva antrenorului Vasile Nistor, maestru emerit al sportului, fiind legitimată la secția de box ACS Șomuz Fălticeni.

În această după-amiază, ea a obținut calificarea în faza semifinalelor competiției, la categoria 63 de kilograme, după o victorie în fața pugilistei Lovin Amalia Loretta, de la Danubius Tulcea. Indiferent de rezultatul pe care îl va obține în semifinale, Andreea va intra în posesia medaliei de bronz!

„Andreea Borșa a făcut un meci extraordinar, reușind să câștige la puncte și să se califice în semifinale. Medalia de bronz este asigurată! Vom avem însă un meci greu în semifinală, Andreea urmând să boxeze cu Niță Amalia, o sportivă care în acest an a obținut titlul de campioană europeană”, ne-a declarat antrenorul Vasile Nistor.

Performanța este cu atât mai importantă, la acest nivel, dacă luăm în calcul faptul că Andreea practică boxul de doar 7 luni! De altfel, ea este singura sportivă din cadrul clubului care a făcut deplasarea la acest Campionat Național. Alte două fete, de 11 și 12 ani, se pregătesc la Fălticeni!

Meciurile din semifinale sunt programate vineri, 10 septembrie 2021.

Andreea Borșa este elevă în clasa a XI-a, la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” din Fălticeni.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705