Home Sport Șomuz Fălticeni s-a calificat în șaisprezecimile Cupei României. Următorul adversar ar putea să vină din Liga 1

Șomuz Fălticeni s-a calificat în șaisprezecimile Cupei României. Următorul adversar ar putea să vină din Liga 1

by A.S.
0 comment

Performanță unică în istoria echipei de fotbal Șomuz Fălticeni.

După promovarea în Liga a 3-a, în urmă cu trei ani, Șomuz a obținut, în premieră, calificarea în faza șaisprezecimilor de finală ale Cupei României.

În meciul disputat marți, 7 septembrie 2021, pe Stadionul “Constantin Jamaischi”, Șomuz a învins-o cu 1-0 pe Aerostar Bacău, echipă cu experineță la nivelul ligilor a 2-a și a 3-a.

Jocul a fost controlat de jucătorii pregătiți de Iulian Ionesi, chiar dacă în prima repriză au lipsit marile ocazii de gol.

Doi jucători au debutat ca titulari în primul 11: juniorul George Cârstean și Gomes Olavio Fernandes, un mijlocaș de bandă din Guinea Bissau.  

Unicul gol al partidei a fost înscris de Eduard Ciobanu, în minutul 48,  jucător introdus în teren din primul minut al reprizei secunde.

Reușita a fost una spectaculoasă. Florin Antonesei a centrat perfect în careu, de pe partea stângă, iar Eduard Ciobanu a reluat puternic din semi-foarfecă, portarul Bacăului fiind lăsat fără replică.

Șomuz bifează al șaselea rezultat favorabil în noul sezon și așteaptă cu interes tragerea la sorți a meciurilor din etapa șaisprezecimilor. Este foarte posibil ca următorul adversar să vină chiar din Liga 1.

Jucătorii i-au dedicat victoria antrenorului Marius Lup, a cărui aniversare a fost chiar în ziua meciului.

Până la următorul meci din Cupa României, fălticenenii vor evolua din nou în fața propriilor suporteri la sfârșitul săptămânii. Sâmbătă, 11 septembrie, de la ora 17.00. Șomuz primește vizita echipei CSM Pașcani, în etapa a treia a campionatului.  Vor urma apoi alte două meciuri dificile, cu Ceahlăul Piatra Neamţ şi Bucovina Rădăuţi.

Şomuz Fălticeni – Aerostar Bacău 1-0 (0-0)

Marcator: Eduard Ciobanu (min. 48)

Șomuz: Malac O. – Alecsandru A., Vitu V., Chirilescu V., Antonesei Fl., Bejenar I. (68 Robciuc F.)., Cîrstean G., Străjeriu I. (46 Ciobanu E.), Gomes O. (46. Sahru A.), Julei E. (cpt.) (87 Padovei V.), Ciobanu R (90. Nistor M.)
Rezerve neutilizate: Pascal –  Irimescu A., Ionesi I, Afkir T.
Antrenori: Iulian Ionesi, Marius Lup; Secunzi: Florin Ailenei și Adrian Avrămia.

Aerostar: Mocanu O.–  Pavel  Ș., Vișinar  S.(cpt.), Sevastian M., Bacalu B, Izmană A., Belciu F., Pirciu A., Gavrilă A., Tofan D., Zaharia Al. Au mai intrat: Bobarnac A., Danale V.
Antrenor: Mihai Ionescu

Arbitri: la centru – Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe) ; asistenți: Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamţ) și Tamas Kopriva (Carei); rezervă – Viorel Mihai Haivas (Botoşani).

Observatori: Bogdan Zanfirescu (Botoşani) și Constantin Mircea (Buzău).

Declarații după victoria echipei Șomuz Fălticeni:

Video – Antrenorul Iulian Ionesi

Declarații – Iulian Darabă, director sportiv:

“În primul rând, vreau să felicit tot staful tehnic, pe antrenorul Iulian Ionesi și întreg lotul de jucatori pentru felul cum au pregătit și s-au dăruit în acest joc de Cupă. Am venit după un semieșec pentru noi, la Vaslui, cu doar un punct, dar astăzi am demostrat că suntem un grup unit și am trecut peste acel joc.

A fost un joc foarte important pentru noi, ca echipă, cât și pentru oamenii din Falticeni, deoarece știam că după această etapă de Cupă vom juca cu o echipă de Liga 2 sau Liga 1.

Nu a fost un joc spectaculos în ceea ce înseamnă fazele de poartă, deoarece a fost foarte bine pregătit tactic de ambele părți. Am castigat printr-un eurogol și acest lucru a făcut diferența de pe tabela de marcaj.

Mulțumim pentru sprijinul acordat, Primăriei Municipiului Falticeni și domnului primar Cătălin Coman, pentru condițiile foarte bune de care dispunem și în acest campionat. Mulțumim suporterilor care au fost astazi alături de noi și care ne-au susținut pe tot parcursul jocului. Ne dorim ca după mult timp să aducem la Fălticeni o echipă de Liga 1, indiferent de numele acesteia.”

Galerie foto – Fălticeni Online

Video

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705