Home ACTUALITATERegional Mănăstirea Cămârzani şi-a sărbătorit hramul de sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului

Mănăstirea Cămârzani şi-a sărbătorit hramul de sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului

by A.S.
0 comment

Biserica nouă a Mănăstirii Cămârzani şi-a sărbătorit hramul, cu ocazia sărbătorii Naşterii Maicii Domnului, miercuri, 8 septembrie 2021.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, la Altarul de vară al așezământului monahal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, răspunsurile liturgice fiind date de corul maicilor mănăstirii.

La evenimentul religios au fost prezenţi numeroși credincioși, veniți din mai multe zone ale țării, dar și de monahi și monahii din cuprinsul eparhiei.

„Nu este doar o zi în care o cinstim pe Maica lui Dumnezeu, a cărei naștere o prăznuim noi astăzi, nu este doar o zi în care să-i cinstim mai devreme pe părinții ei, drepții Ioachim și Ana, a căror cinstire liturgică o vom avea mâine, nu este doar o zi în care să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a dăruit-o pe Maica Domnului, pentru că S-a milostivit spre neamul acesta căzut și în așteptare, ci este o zi în care preaslăvim, în care conștientizăm lucrarea lui Dumnezeu cu neamul omenesc”, a subliniat Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul în cuvântul de învăţătură rostit în faţa celor prezenţi.

La final, ierarhul i-a oferit unuia dintre ctitorii mănăstirii, Constantin Nechifor, din partea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, distincția de vrednicie Ordinul „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”. 

Primul locaș de cult ridicat în acest loc binecuvântat de Dumnezeu a fost biserica aflată sub ocrotirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, construită în cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea prin grija boierul Morțun.

În anul 1992, după o perioadă în care locașul de cult a fost schit și mai apoi biserică parohială, la inițiativa și cu implicarea Preasfinţitului Părinte Gherasim Putneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, mănăstirea a fost redeschisă, formându-se aici o importantă obște de maici.

Începând din anul 2000, prin demersurile și osteneala Preasfinţitului Părinte Gherasim Putneanul și a credincioșilor de atunci, a fost ridicată noua biserică așezată sub ocrotirea Născătoarei de Dumnezeu, primind hramul „Nașterea Maicii Domnului”.

Sursa: arhiepiscopiasucevei.ro

Sursa: arhiepiscopiasucevei.ro
Sursa: arhiepiscopiasucevei.ro
Sursa: arhiepiscopiasucevei.ro
Sursa: arhiepiscopiasucevei.ro

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705