Home Sport Şomuz Fălticeni şi FC Voluntari vor fi adversare în Cupa României. “Îmi doresc un stadion plin, iar la final să ne bucurăm de calificare”, declară antrenorul Iulian Ionesi

Şomuz Fălticeni şi FC Voluntari vor fi adversare în Cupa României. “Îmi doresc un stadion plin, iar la final să ne bucurăm de calificare”, declară antrenorul Iulian Ionesi

by A.S.
0 comment

Adversar din Liga 1 pentru Şomuz Fălticeni, în următorul tur al Cupei României.

În urma tragerii la sorţi, echipa din Fălticeni va fi gazdă în faza şaisprezecimilor de finală, urmând să întâlnească echipa FC Voluntari.

Echipa din Voluntari este în acest moment pe locul 9 în Liga 1, cu 9 puncte (3 victorii şi 4 înfrângeri după 7 etape disputate).

În 2017, FC Voluntari, cu fălticeneanul Vasile Maftei în postura de căpitan, a câștigat Cupa României, după o finală cu Astra Giurgiu (victorie după lovituri de departajare).

Până la confruntarea cu Şomuz, FC Voluntari are de disputat alte două jocuri oficiale în Liga 1: cu Gaz Metan Mediaş (în deplasare – 12 septembrie) şi CS Mioveni (18 septembrie – pe teren propriu).

Meciul va avea loc, cel mai probabil, pe data de de 22 septembrie 2021, cu începere de la ora 16:30.

Va fi o săptămână de foc. Sperăm că meciul nu va fi televizat, şi vom juca la Fălticeni. Îmi doresc ca stadionul să fie plin, iar la final să ne bucurăm împreună de calificare”, ne-a declarat antrenorul Iulian Ionesi imediat după tragerea la sorţi.

Ne bucură faptul că, după 26 de ani, la Fălticeni va veni o echipă de Liga 1. Suntem încrezători că meciul se va desfășura la Falticeni. Cu siguranță va fi un eveniment sportiv important pentru comunitatea noastră. FC Voluntari este favorită să acceadă în etapa următoare, dar meciul începe de la scorul de 0-0, asta înseamnă că șansele de calificare, sunt teoretic de 50-50%. Ne vom mobiliza atât din punct de vedere organizatoric cât și sportiv să ne ridicăm la nivelul competiției”, a declarat Iulian Darabă, directorul sportiv al Şomuzului.

Din sezonul 2020-2021 al fazei naţionale a Cupei României, au intrat în vigoare o serie de modificări legate de regula de vârstă şi regimul suspendărilor stabilite prin decizia de Comitet Executiv din data de 1 octombrie 2020.

În partidele în care se întâlnesc formații de Liga 2 cu formații de Liga 3, în ceea ce privește regulile de vârstă ale tinerilor jucători, se vor aplica reglementările de la Liga 3.

Avertismentele (cartonașele galbene) primite de jucători până la etapa 16-imilor nu vor fi preluate în fazele superioare ale acestei competiții, astfel că începând cu acestea, cluburile vor tine o nouă evidență a (avertismentelor) cartonașelor galbene. Avertismentele (cartonaşele galbene) aplicate jucătorilor în jocurile disputate anterior fazei şaisprezecimilor de finală se anulează.

Începând cu faza șaisprezecimilor de finală, un jucător care acumulează 2 (două) cartonaşe galbene, în meciuri diferite, va fi sancţionat cu suspendarea pentru un joc, următorul din cadrul Cupei României.

În cazul în care un jucător va acumula două cartonaşe galbene (câte unul în fiecare dintre cele două meciuri, respectiv din 16-imi şi 8-imi), acesta nu va avea drept de joc în meciul din faza sferturilor de finală.

În cazul în care un jucător va primi doar un singur cartonaş galben în cele 2 meciuri mai sus menţionate, acesta va fi anulat, urmând să fie ţinută o evidenţă nouă începând cu faza sferturilor de finală.

Executarea suspendării pentru cartonaşele roşii primite de jucători / antrenori în jocurile Cupei României, indiferent de faza a competiţiei se face în primul joc oficial disputat de oricare dintre echipele clubului, indiferent de competiţie. În caz de litigiu, competenţa soluţionării aparţine Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF.

Jocurile din şaisprezecimile, optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent.

 În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, “Organizarea şi programarea Cupei României”. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

În conformitate cu principiile de desfăşurare ale competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2020-2021, adoptate în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF din data de 18 august 2020, meciurile din cadrul Cupei României care nu se pot disputa din cauza rezultatelor pozitie la testările pentru COVID-19 nu se pot reprograma.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705