Centenar Eugen Dimitriu. Duminică, 1 octombrie 2023, ora 12.00, la Galeria Oamenilor de Seamă din Fălticeni.

Sâmbătă, 18 septembrie 2021, cu ocazia manifestărilor organizate de Rotary Club Fălticeni și Primăria Fălticeni, în cadrul proiectului cultural “Fălticeni, mon amour”, a avut loc lansarea cărții lui Raul Ancel, “Fălti, primul loc de pe pământ”.

Fălticenean la origini, absolvent al Licelului nr, 1, în prezent Colegiul Național “Nicu Gane” (promoția 1948), Raul Ancel locuiește la Tel Aviv.

Autorul a fost sprijinit și încurajat în pregătirea acestui volum de prieteni apropiați din Fălticeni, profesorii Nelu Mihăilă și Gabrel Baban, foști colegi de liceu.

Dată fiind actuala situație pandemică, Raul Ancel nu a fost prezent la Fălticeni, dar a transmis un mesaj video în cadrul Galei “Fălticeni, mon amour”.

Profesorul Nelu Mihăilă a semnat prefața cărții și a prezentat volumul cu ocazia lansării de la sfârșitul săptămânii trecute, iar una dintre lucrările de grafică ale artistului plastic Gabrel Baban înfrumusețează coperta volumului.

“Anul 2020 debutează cu o boală ciudată și Raul, ca noi toți, țintuit în balconul lui de la etajul VI al locuinței sale din Tel Aviv, a început să scrie mult și surprinzător de bine pe Facebook, unde și-a descărcat preaplinul pentru cuvânt, cuvânt românesc chiar.

A început cu proză scurtă, în care a concentrat destine și amintiri, dar mai ales propriile sentimente și trăiri cauzate de izolarea impusă, ca o măsură de apărare contra covidului. Apoi a continuat colaborarea cu revistele românești, care l-au publicat cu sentimentul că s-a născut un scriitor care face cu succes o literatură de pandemie (…)

Multe dintre scrierile sale au trimiteri la târgul natal, Fălti, cum îi place să-l numească și de aici cultul puternic pentru părinți, devenind nostalgic când îl năpădesc duioase amintiri din copilărie (…)”

Citat din prefața semnată de profesorul Nelu Mihăilă

Fălticeni Online prezintă înregistrarea lansării cărții, respectiv prezentarea profesorului Nelu Mihăilă.

About Author

By B.P.

%d blogeri au apreciat: