Home ACTUALITATE Purtarea măştii redevine obligatorie în toate spaţiile publice din Fălticeni. Mesaj Ro-Alert transmis la nivel naţional

Purtarea măştii redevine obligatorie în toate spaţiile publice din Fălticeni. Mesaj Ro-Alert transmis la nivel naţional

by A.S.
0 comment

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, au semnat ordinul prin care se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.

Conform documentului, în localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6 cazuri la o mie de locuitori (6/1000), se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, în toate spaţiile publice.

Vor fi exceptate de această măsură persoanele care desfăşoară activităţi, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

Alte excepţii pot fi adoptate, la nivelul localităţilor, prin decizii ale Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă.

Documentul urmează să fie publicat astăzi în Monitorul Oficial al României.

Municipiul Fălticeni a depăşit rata de infectare de 6 / 1000,  prag de la care se impun restricții suplimentare, sâmbătă, 2 octombrie 2021.

Potrivit informaţiilor oficiale transmise de CJSU Suceava, miercuri, 6 octombrie, în Fălticeni sunt 239 de cazuri active, ajungându-se la o rată de infectare de 6,33.

Sistemul RO-ALERT a emis, în această după-amiază, o alertă de urgență națională pentru a avertiza populația cu privire la pericolul cauzat de contaminarea cu virusul SARS-CoV-2. Astfel de mesaje vor fi transmise săptămânal, au anunţat autorităţile.

În contextul creșterii accelerate a ratei de infectare la nivel național cu virusul SARS-CoV-2, pentru protejarea sănătății dumneavoastră și a celor din jur, informați-va din surse oficiale și respectați măsurile igienico-sanitare și de distanțare fizică. Alegeți să va vaccinați acum împotriva COVID-19! DSU. fiipregatit.ro, vaccinare-covid.gov.ro”

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705