Home ACTUALITATE Starea de alertă a fost prelungită până pe 8 noiembrie

Starea de alertă a fost prelungită până pe 8 noiembrie

by A.S.
0 comment

Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, până pe 8 noiembrie 2021. Conform autorităților, restricțiile rămân aceleași.

Se permite organizarea de evenimente private(nunți, botezuri) cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane, în interior sau în exterior, în județele/ localitățile unde incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, participarea fiind permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV 2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea a schemei complete de vaccinare, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV 2.

În localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori se interzice circulația persoanelor afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20,00 -5,00 cu anumite excepții și anume: deplasarea în interes profesional inclusiv între locuință/ gospodărie și locul/ locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi; deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente; deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei; deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie. 

Polițiștii suceveni împreună cu efective de jandarmi și poliție locală, au continuat acțiunile de prevenire a răspândirii SarsCov2, obiectivul principal fiind informarea și responsabilizarea cetățenilor și administratorilor de unități economice cu privire la necesitatea respectării măsurilor sanitare dar și aprevederilor legale incidente problematicii Covid19.

O atenție desosebită s-a acordat verificării persoanelor aflate în situație de izolare la domiciliu ca urmare a diagnosticării dar și de controlare a persoanelor carantinate. Doar în perioada 1-9 octombrie  au fost efectuate 33.205 verificări, dintre care 17.721 la persoane aflate în situație de izolare.

Au fost identificate 43 de persoane care nu au respectat măsura carantinării dar și 15 persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu. În toate situațiile au fost aplicate sancțiuni contravenționale, conform legii, fiind întocmit, de asemenea și un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

De asemenea, au fost verificate 473 de unități economice și 50 de unități hoteliere.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 160 de sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020 în valoare totală de 56.500 lei.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705